هواساز آپارتمانی
هواساز آپارتمانی
تغییرات آب و هوا معمولا بسیار شدید است. شما قبل از اینکه متوجه شوید یا خیس عرق گردیده اید یا تا استخوان یخ زده اید. اگر ساختمان شما سیستم تهویه مطبوع مرکزی ندارد یا کولر گازی فعلی آپارتمان شما خراب گردیده است. وقت آن است که به یک هواساز آپارتمانی خوب فکر کنید. ما در این مقاله هر آنچه که نیاز دارید درباره هواساز آپارتمانی بدانید را به شما خواهیم گفت. پس اگر میخواهید در مورد هواساز آپارتمانی بیشتر بدانید حتما تا آخر این مقاله با تولیدکننده بهترین داکت اسپلیت آرتانسیم همراه باشید.
هواساز آپارتمانی چیست؟
هواساز آپارتمانی یک سیستم تهویه مطبوع است که در آپارتمانها، ادارات و… نصب میشود و سرمایش یا گرمایش محیط را فراهم میکند. طرز کار هواساز آپارتمانی به این صورت است که هوای گرم یا سرد محیط به داخل سیستم کشیده می شود. پس از افزایش یا کاهش دما و فیلتر شدن مجددا به محیط برگردانده می شود. تفاوتی که هواساز آپارتمانی با هواساز صنعتی دارد این است که این قابلیت را دارد که باتوجه به نوع معماری فضا و ابعاد آن در ظرفیتهای مختلف تولید گردد.
اجزای هواساز آپارتمانی
یک هواساز آپارتمانی از چند جزء مهم تشکیل گردیده است که شامل ترموستات، فن، فیلتر، کویل اواپراتور، رطوبت گیر می شود. در ادامه در مورد کارایی و نحوه عملکرد هر کدام از این اجزا بیشتر توضیح خواهیم داد.
ترموستات
بدون ترموستات، سیستم شما حتی روشن هم نمیشود. به همین دلیل بسیار مهم است که ترموستاتی داشته باشید که به روز باشد و با سیستم شما کار کند. برای گرمایش یا سرمایش یک محیط باید ابتدا ترموستات را روشن کنید. با انجام این کار به سیستم تهویه مطبوع میگویید که آیا میخواهید خانه خود را گرم کنید یا خنک کنید و چه دمایی را میخواهید.
فن
یکی از اجزای مهم هواساز آپارتمانی فن است. کار آن کشیدن هوای محیط به داخل سیستم و سپس دمیدن و بازگرداندن هوای مطبوع به محیط است. فنهایی که در هواسازهای آپارتمانی استفاده می شوند در دو جهت رو به جلو و رو به عقب کار میکنند و از نوع سانتریفیوژ هستند.
فیلتر
وظیفه فیلترها، تصفیه هوای ورودی و خروجی هواساز است. یک هواساز میتواند سه نوع فیلتر داشته باشد که شامل فیلتر روغنی، خشک و کیسه ای است. هواساز در صورتی که هر سه نوع فیلتر را داشته باشد، هوا را به طور کامل تصفیه میکند؛ چراکه هر کدام از این فیلترها کار مخصوص به خود را انجام میدهند. به عنوان مثال فیلتر روغنی از یک لایه روغن تشکیل گردیده است که همانند چسب عمل میکند و ذرات و گرد و غبارها به آن میچسبند و هوا تصفیه میشود. فیلتر کیسه ای نیز ذرات معلق را در محفظه های کیسه ای خود نگه میدارد.
کویل اواپراتور
هوای محیط به داخل سیستم کشیده می شود. از روی کویل اواپراتور عبور می کند تا دمای آن افزایش یا کاهش یابد و دوباره به محیط بازگردانده شود. کویل اواپراتور با توجه به آب و هوا و نیاز به گرمایش یا سرمایش به یک منبع گرم یا سرد متصل می شود. به این صورت که در واحد سرمایش هواساز، جریان هوا از روی کویل سرد عبور میکند و گرمای آن جذب میشود و هوای خنک گردیده به محیط بازمی گردد. در واحد گرمایش هواساز نیز جریان هوا از روی کویل گرم که به یک منبع مثل شوفاژ دیواری متصل است عبور میکند و دمای آن افزایش مییابد و سپس هوای گرم به محیط دمیده میشود.
رطوبت گیر
اگرچه رطوبت گیر بیشتر در سیستمهای صنعتی تعبیه میشود. اما باتوجه به نیاز مشتریان در هواسازهای آپارتمانی نیز قابلیت نصب دارد و رطوبت اضافی محیط شما را از بین میبرد.
ویژگی هواساز آپارتمانی
از مهمترین ویژگیهای هواساز آپارتمانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
صدای کمی دارند.
مصرف انرژی آنها پایین است و بازدهی بالایی دارند.
این امکان وجود دارد که متناسب با فضای ساختمان و در ابعاد مختلف ساخته شود.
برای هر آپارتمان میتواند به صورت مستقل و مجزا نصب و راه اندازی شود.
از اتلاف انرژی جلوگیری میکند.
قابلیت تصفیه هوا را دارد.
7 نکته مهم برای خرید هواساز آپارتمانی
خرید هواسازآپارتمانی تنها در صورتی به نفع شما خواهد بود که آن را متناسب با فضای خود تهیه کرده باشید. در ادامه به چند نکته اشاره میکنیم که باید برای اطمینان از انتخاب بهترین هواساز برای آپارتمان خود در نظر بگیرید.
فوت مربع از اتاق شما
اولین چیزی که باید محاسبه کنید، متراژ فضای آپارتمان شما برای به دست آوردن اندازه کامل هواساز است. این کار به سادگی با استفاده از فرمول زیر قابل انجام است.
برای مناطق مربع یا مستطیل: مساحت = طول × عرض
ظرفیت خنک کننده واحد شما
قدرت یک تهویه مطبوع با واحد حرارتی بریتانیا (BTU) اندازه گیری می شود. این واحد برای تعیین توان سرمایش یا گرمایش یک هواساز استفاده می شود. هر چه BTU بالاتر باشد، یک هواساز قدرتمندتر است و می تواند فضای بزرگتری را گرم یا سرد کند.
قاعده کلی این است که برای هر فوت مربع آپارتمان خود به 20 BTU نیاز دارید. به عنوان مثال، برای یک آپارتمان 200 فوت مربعی، به یک هواساز 4000 BTU نیاز دارید و برای یک آپارتمان 500 فوت مربعی، یک واحد 10000 BTU بهترین کارایی را دارد.
اندازه هواساز
اگر میخواهید یک هواساز برای یک آپارتمان کوچک تهیه کنید، ممکن است وسوسه شوید که قویترین کولر گازی موجود در بازار را بخرید؛ اما یک تهویه مطبوع که برای آپارتمان یا فضای شما بسیار بزرگ باشد، هیچ سودی برای شما نخواهد داشت و فقط فضای اضافی را اشغال می کند و انرژی بیشتری مصرف می کند.
از طرف دیگر، اگر یک تهویه مطبوع برای آپارتمان شما خیلی کوچک باشد، درجه حرارت و رطوبت مورد نظر شما را فراهم نمیکند؛ بنابراین، مطمئن شوید کولر یا هواسازی که میگیرید برای آپارتمان شما مناسب است. همچنین شما می توانید مقاله محاسبه ظرفیت داکت اسپلیت را از سری مقالات تخصصی آرتانسیم مطالعه کنید.
چیدمان اتاق
انتخاب و نصب هواساز به چیدمان اتاق و فضای شما بستگی دارد. به عنوان مثال برای نصب یک هواساز پرتابل یا پنجره ای به یک پنجره نیاز دارید. اگر آپارتمانی بدون پنجره دارید، باید یک مینی اسپلیت را در نظر بگیرید.
مقرون به صرفه بودن
نمیتوان انکار کرد که بودجه شما تعیین میکند که چه چیزی می توانید بخرید. بهتر است کولر گازی یا هواسازی را انتخاب کنید که به اندازه کافی قدرتمند باشد تا تهویه مطبوع آپارتمان شما را فراهم کند؛ اما به ضرر شما نباشد.
هواسازهای پنجرهای ارزان هستند. مینی اسپلیت ها کمی گران تر هستند، اما راندمان بالای انرژی آنها به شما کمک می کند تا مقدار زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کنید؛ بنابراین، سرمایه گذاری بر روی یک تهویه مطبوع مطمئن همیشه انتخاب مناسبی است.
بهره وری انرژی
بهره وری انرژی در دو واحد اندازه گیری می شود.
SEER: نسبت بهره وری انرژی فصلی
هر چه SEER بالاتر باشد، یک هواساز بازده انرژی بیشتری دارد. به عنوان مثال، حداقل SEER، 15 است. اما سیستم های تهویه مطبوع با SEER حدود 20 یا بیشتر بسیار کارآمد در نظر گرفته می شوند.
HSPF: تابع عملکرد فصلی گرمایش
HSPF تعیین می کند که یک تهویه مطبوع به عنوان یک پمپ حرارتی چقدر کارآمد عمل می کند. حداقل مقدار 7 است. اما مقدار HSPF، 8 یا بالاتر خوب در نظر گرفته می شود.
معیارهای HSPF و SEER مهم هستند زیرا مستقیما بر مصرف انرژی تأثیر میگذارند. هرچه رتبه بالاتر باشد، سیستم تهویه مطبوع شما کارآمدتر خواهد بود.
ما در این مقاله بهطور کامل به اینکه هواساز آپارتمانی چیست؟ چه ویژگیهایی دارد؟ اجزای آن چیست؟ عملکرد هواساز آپارتمانی به چه صورت است؟ و نکاتی که به هنگام خرید هواساز آپارتمانی باید در نظر بگیرید پرداختیم. اگر سوالی در این زمینه دارید میتوانید در بخش نظرات با ما مطرح کنید تا در اسرع وقت به آن پاسخ دهیم.