با افزایش شهر نشینی و تولید هوای آلوده، نیاز به سیستم های تهویه مطبوع بیش از هر زمان دیگری احساس می گردد. شرکت های ایرانی زیادی از جمله شرکت آرتا نسیم تهویه در حوزه تولیدات سیستم تهویه مطبوع فعالیت می کنند. داکت اسپلیت، چیلر، فن کویل، هواساز و غیره از جمله سیستم های تهویه مطبوع می باشند. هر کدام از آنها ویژگی خاص خودشان را دارند و با شناخت ویژگی هرکدام می توانید مناسب ترین محصول را مطابق با نیازی که دارید تهیه بفرمایید. ما در این مقاله قصد داریم به مقایسه داکت اسپلیت با چیلر بپردازیم.
معرفی داکت اسپلیت
شاید به جرات بتوان گفت که یکی از محبوب ترین سیستم های تهویه مطبوع، داکت اسپلیت می باشد. داکت اسپلیت ها دارای سه قسمت اصلی هستند:
- یونولیت خارجی: یونولیت خارجی در قسمت بیرونی ساختمان نصب می گردد و وظیفه انتقال هوای تازه بیرون به یونولیت داخلی را دارد.
- یونولیت داخلی: یونولیت داخلی معمولا به زیر سقف کاذب نصب می گردد و وظیفه پخش کردن هوای به داخل محیط را دارد.
- لوله های مسی: لوله های مسی رابط بین یونولیت داخلی و خارجی هستند.
به طور کلی فرایند تهویه و خنک سازی محیط توسط مبرد انجام می گردد. بدین صورت که یونولیت خارجی هوا را جذب کرده و آن را به کمک مبرد خنک می کند. در واقع مبرد حرارت و گرمای هوا را جذب می کند. سپس هوای خنک شده به کمک لوله های مسی به سمت یونولیت داخلی فرستاده می شود. یونولیت داخلی نیز آن را در محیط منتشر می کند. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید می توانید از سایر مقالات شرکت آرتا نسیم تهویه دیدن بفرمایید.
معرفی چیلر
برخلاف داکت اسپلیت که دارای پکیجی کامل است و می تواند به تنهایی هوا را خنک کرده و در محیط منتشر کند، چیلر درواقع فقط به عنوان خنک کننده ظاهر می گردد. چیلر ها از کمپرسور، کندانسور، مبرد، شیر انبساط و غیره تشکیل شده اند. وظیفه چیلر خنک کردن آب به کمک مبرد و منتقل کردن آن به یکی از سیستم های تهویه مطبوع نظیر هواساز یا فن کویل به منظور منتشر کردن آن می باشد. بنابراین اگر به فکر به تهیه چیلر هستید باید بدانید در کنار چیلر باید یک فن کویل نیز تهیه بفرمایید.
مقایسه داکت اسپلیت با چیلر
تولید صدا و مصرف برق
یکی از مهمترین مباحثی که باید این دو محصول را با توجه به آن مقایسه کرد، بررسی مصرف برق و میزان تولید صدا می باشد. داکت اسپلیت به دلیل داشتن یونولیت داخلی، صدای خیلی بیشتری را تولید می کند. یونولیت داخلی فن بسیار بزرگتری نسبت به فن کویل دارد. اگر داکت اسپلیت و یونولیت داخلی به صورت اصولی نصب نشوند، می تواند صدای تولیدی آن خیلی بیشتر از حالت معمول باشد.
از لحاظ مصرف برق باید گفت که فرض کنید چیلر 15 ساعت به صورت مداوم در حال کار باشد و تمامی کمپرسور های آن نیز فعال باشد. در این حالت مصرف برق آن با داکت اسپلیت می تواند برابر باشد. به طور کلی اگر کاتالوگ های شرکت آرتا نسیم را بررسی کنید به این نتیجه خواهید رسید که مصرف برق چیلر ها تا 20 الی 40 درصد کمتر از داکت اسپلیت می باشد.
پیشنهاد شرکت آرتا نسیم تهویه برای مطالعه بیشتر: هواساز خانگی
مقایسه داکت اسپلیت با چیلر از لحاظ قیمتی
قیمت سیستم های تهویه مطبوع به موارد زیادی بستگی دارد. از این رو نمی توان یک قیمت نهایی ثابت برای آن تعیین کرد. مواردی همچون شرکت سازنده سیستم های تهویه، کیفیت مواد بکارگرفته شده در تولید سیستم های تهویه مطبوع، ظرفیت دستگاه، کاربری سیستم تهویه مطبوع و غیره در قیمت نهایی نصب و اجرا سیستم های تهویه مطبوع تاثیر گذار هستند.
به طور کلی هزینه های نصب و خرید چیلر با فن کویل از داکت اسپلیت بیشتر می باشد. شایان ذکر است که اگر قصد استفاده سیستم تهویه مطبوع در فصل زمستان را دارید، با هزینه خیلی کمتری می توانید چیلر و فن کویل را تغییر کاربری دهید. در حالی که اگر بخواهید از داکت اسپلیت در فصول سرد سال استفاده کنید باید یک کویل آب گرم به صورت جداگانه تهیه کنید.
مقایسه داکت اسپلیت با چیلر از لحاظ ظرفیت
داکت اسپلیت ها معمولا ظرفیت بسیار پایین تری نسبت به چیلر ها دارند. این تجهیزات معمولا حداکثر تا ظرفیت 5 تن تبرید تولید می شوند و معمولا برای تامین سرمایش ساختمان ها کافی می باشند. اگر محیط و یا ساختمانی بیشتر از 5 تن تبرید نیاز داشته باشد، باید به صورت ترکیبی از چند سیستم تهویه مطبوع بهره ببرد. چیلر ها در ظرفیت های بسیار بالاتری تولید می شوند و قادر هستند که به تنهایی برج ها، مراکز خرید و بنا هایی با متراژ زیاد را تامین کنند. اگر چیلری با ظرفیت پایین تر مثلا 10 تن بخواهید می توانید از مینی چیلر بهره ببرید.
مقایسه داکت اسپلیت با چیلر از لحاظ فیلتر کردن هوا از بین بردن رطوبت
از دیگر مواردی که می توان آن را بررسی کرد، قابلیت فیلتر کردن هوا و رطوبت زدایی می باشد. داکت اسپلیت در تابستان ها و تنها در زمانی که در جهت خنک سازی محیط استفاده می شوند و مبرد را وارد کویل های اوپراتور می کنند، قابلیت حذف رطوبت را دارند. اگر بخواهید در فصل سرما نیز محیط خود را رطوبت زدایی کنید، داکت اسپلیت چنین قابلیتی را نخواهد داشت. بر خلاف داکت اسپلیت، چیلر را می توان به سیستم یونیت هندلینگ مجهز کرد. شما می توانید تجهیزات رطوبت گیر را به یونیت هندلینگ اضافه کنید تا عمل رطوبت زدایی را در فصل تابستان و زمستان انجام دهد.
یونولیت های داخلی داکت اسپلیت به دلیل نصب در سقف کاذب و ابعاد کوچکتری که دارند؛ در نصب انواع فیلتر های هوا دارای محدودیت هستند. معمولا در یونولیت داخلی داکت اسپلیت فیلتر های فلزی را به صورت چند لایه قرار می دهند. در حالی که شما می توانید در هواساز یا فن کویل انواع فیلتر های مورد نیاز با توجه به نیازی که دارید را نصب کنید.
کلام آخر
این مقاله توسط تیم تولید محتوای شرکت آرتا نسیم تهویه، تهیه و تولید شده است. شرکت آرتا نسیم تهویه تولید کننده انواع سیستم های تهویه مطبوع از جمله داکت اسپلیت، چیلر، فن کویل، هواساز و غیره در ایران می باشد. ما در این مقاله به بررسی و مقایسه داکت اسپلیت و چیلر پرداختیم. هر کدام از آنها با توجه به کارایی و ویژگی های منحصر به فردی که دارند، یکی از بهترین سیستم های تهویه مطبوع می باشند. اگر قصد خرید آنها را دارید کافیست وارد وبسایت شرکت آرتا نسیم شوید و در تب محصولات، سیستم تهویه مورد نظر خود را انتخاب کنید.