سیستم های تهویه مطبوع انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگی منحصر به فرد خودش را دارد. از این رو باید ویژگی هر کدام را شناخت تا بهترین انتخاب را برای محیط خود داشته باشیم. اگر مقالات قبلی ما را خوانده باشید؛ می دانید که ما به معرفی چیلر، انواع چیلر های موجود در بازار، تفاوت چیلر های جذبی و تراکمی، مزایا و معایب نصب چیلر و غیره صحبت کردیم. در این مقاله می خواهیم در مورد تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره به طور کامل و مفصل بپردازیم.

اگر می خواهید در این موضوع اطلاعات کافی را داشته باشید، پیشنهاد می کنم تا انتهای این مقاله با شرکت آرتا نسیم تولید کننده انواع سیستم های تهویه مطبوع اعم از داکت اسپلیت، چیلر، روف تاپ پکیج، فن کویل و غیره همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را پیدا کنید.

چند نوع چیلر در بازار موجود است؟

تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره در سیستم های تهویه مطبوعاجازه دهید قبل از اینکه به موضوع جذاب تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره بپردازیم، نیم نگاهی به چیلر و انواع آن داشته باشیم. در سیستم های تهویه مطبوع، چیلر در دسته دستگاه های تبریدی قرار می گیرد. اگر نحوه کارکرد این دستگاه را به طور خلاصه بگویم، این دستگاه گرمایی که در حال گردش است را دفع می کند و نتیجه خروجی آن، آب سرد خواهد بود. البته در برخی از مدل های چیلر هم اماکن دریافت خروجی آب گرم وجود دارد. در کل چیلر ها به دو دسته جذبی و تراکمی تقسیم می شوند.

اصلی ترین تفاوت چیلر تراکمی و جذبی، محلی است که انرژی آنها را تامین می کند. چیلر های جذبی می توانند از انواع منابع انرژی مانند سوخت های فسیلی و غیره، انرژی مورد نیاز خود را دریافت کنند. این درحالی است که منبع انرژی چیلر های تراکمی فقط جریان برق است. چیلر جذبی سبب می شود تا آب که یک نوع سیال است سرد گردد و فرایند تبخیر گرمای آب را در ژنراتور انجام می دهد. به طور کلی دو ماده با نام های آب و لیتیوم بروماید نقش اصلی در نحوه کارکرد چیلر هستند.

چیلر ها را می توان بر اساس جذب کنندگی، مبرد، مایع حرارتی و مکانیزم طراحیشان به دسته های مختلف تقسیم کرد. ما در این مقاله به مکانیزم طراحی چیلر های جذبی خواهیم پرداخت؛ به همین علت عنوان اصلی مقاله ما تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره است.

پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: طرز کار هواساز خانگی

تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره در سیستم های تهویه مطبوعتفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره

معرفی چیلر جذبی تک اثره

تمامی چیلر های جذبی چهار بخش اصلی دارند؛ این بخش ها عبارت اند از:

فرایند انجام کار در چیلر های جذبی به این صورت است که، ابتدا آبی که در منبع قرار دارد با فشار بسیار کم سیکل جذبی که با نام اوپراتور هم شناخته می شود تبخیر می گردد. جریان آب برگشتی که در سیستم های تهویه مطبوع مانند فن کویل و هواساز که در فضای داخلی قرار دارند، علت تبخیر است. سپس بخار آب توسط ماده ای به اسم لیتیوم بروماید که در محفظه جذب قرار دارد، وارد ژنراتور می شود. بعد از تمامی این مراحل همان آبی که وارد سیستم تهویه مطبوع شده بود، دوباره به دمای 7 و 8 درجه می رسد و سپس وارد محیط می گردد.

این نوع چیلر جذبی تک اثره به دلیل راندمان بالا و بهینه نبودن در مصرف انرژی مشکلات زیادی را ایجاد کرده است؛ به همین علت چیلر های جذبی دو اثره پا به عرصه گذاشت. در ادامه بررسی تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره، به معرفی و مزیت های چیلر های جذبی دو اثره خواهیم پرداخت.

معرفی چیلر جذبی دو اثره

فرایند سرد کردن در چیلر های دو اثره تا حدود بسیار زیادی شبیه به چیلر های تک اثره است. همانطور که در قسمت چیلر جذبی تک اثره خواندید، به طور کلی چندین مرحله با اجرای پشت سر هم منجر به تولید هوای خنک می شوند. تفاوت در چیلر های دو اثره این است که فرایند انجام یکی از این مراحل متفاوت است؛ که در ادامه به توضیح آن می پردازیم. در این نوع چیلر فرایند مربوط به مبرد و تغلیظ جذب کننده در دو پروسه انجام می گردد. در مرحله در ژنراتور دما بالا غلیظ می شود و در مرحله دوم همین فرایند با دمای پایین در ژنراتور انجام می گردد.

در مرحله اول به کمک گرمایی که حاصل تبخیر آب داغ در دیگ های اصلی است اقدام به غلیظ کردن می کند. سپس ژنراتور دما پایین با استفاده از مبرد خروجی که از ژنراتور دما بالا خارج می شود، اقدام به تغلیظ می کند. با توجه به دو مرحله شدن فرایند غلیظ کردن که چیلر های جذبی دو اثره وجود دارد، موجب بالا رفتن بهره وری آن شده است.

معرفی چیلر دو اثره شعله مستقیم

در این مدل از چیلر های دو اثره علاوه بر آب سرد، آب گرم نیز تولید می شود. در فرایند انحام آن از آب مقعطر و پایه لیتیوم بروماید استفاده شده است. در سیستم چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم، از لیتیوم بروماید به عنوان جاذب و از آب مقعطر به عنوان مبرد استفاده می گردد.

سخن پایانی

تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره در سیستم های تهویه مطبوعیکی از سیستم های تهویه مطبوع، چیلر ها هستند. در بازار با توجه به نیاز مشتریان چیلر های مختلفی معرفی تولید شده است. چیلر ها به دو دسته جذبی و تراکمی تقسیم می شوند. چیلر های جذبی به دو دسته تک اثره و دواثره دسته بندی می شوند. ما در این مقاله به بررسی تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره پرداختیم، اگر تا انتهای این مقاله را خوانده باشید، باید با تفاوت این دو محصول آشنایی کامل را پیدا کرده باشید.

اگر قصد خرید چیلر را دارید می توانید به وبسایت شرکت آرتا نسیم تولید کننده انواع سیستم های تهویه مطبوع مراجعه کنید و در تب محصولات، چیلر را انتخاب کنید. همچنین می توانید از طریق مسیر های ارتباطی ما، با مشاوران خبره مجموعه تماس بگیرید و علاوه بر دریافت پاسخ مناسب سوال هایتان، با توجه به نیازی که دارید درست ترین محصول را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *