هواگیری داکت اسپلیت

نحوه هواگیری داکت اسپلیت

داکت اسپلیت ها، دستگاه های مدرن تهویه هوا می می باشند. هواگیری داکت اسپلیت را در این مطلب به طور خاص، شرح خواهیم داد. نکاتی که حین هواگیری باید رعایت شود، بسیار ضروری است. در ابتدا می خواهیم در این مقاله از سایت آرتانسیم (تولیدکننده انواع داکت اسپلیت، چیلر و فن کویل) داکت اسپلیت را برای شما شرح دهیم. سپس به سراغ مبحث هواگیری این دستگاه  و نحوه هوا گیری داکت اسپلیت خواهیم رفت.

تعریف داکت اسپلیت

داکت اسپلیت بطور کلی سیستم تهویه مطبوعی است که باد سرد و گرم تولید می کند. هواگیری داکت اسپلیت، از موارد بسیار مهمی است که پس از خرید دستگاه باید انجام شود.

این وسیله دارای کانال هایی از جنس گالوانیزه، فلکسی بل و یا پلی یورتان  می باشد و هوا را به محیط اطراف توزیع می کند. به خاطر همین داکت اسپلیت به اسپلیت کانالی نیز معروف است.

این وسیله شما را از سایر وسایل گرمایشی و سرمایشی نظیر: کولر، رادیاتور و بخاری بی نیاز می کند. داکت اسپلیت، از لحاظ ساختاری به کولرهای گازی شبیه است،  اما به جای اسپیلت یا پنل روکاری که روی دیوار نصب می شود، برای تهویه هوا از یک یونیت داخلی توکار در این سیستم استفاده می شود.

این یونیت داخلی معمولا درون سقف کاذب یا قسمتی از سقف مثل راهرو یا ورودی اتاق ها نصب می شود و با استفاده از کانال کشی به داخل اتاق ها یا قسمت های مختلف یک واحد ساختمانی متصل می شود. نتیجه هوای تازه بعد از فیلتر شدن و تنظیم دما از طریق دریچه ریزش هوا در محیط توزیع می شود.

در این سیستم تهویه مطبوع، با استفاده از کانال کشی، کارایی و استفاده از آن برای چند اتاق به طور همزمان افزایش یافته و این به نوبه خود نقطه تمایز اسپیلت های کانالی (داکت اسپیلت) و دیواری  می باشد.

تهویه مطبوع

در واقع مهم ترین تفاوت کولر گازی با داکت اسپلیت وجود همین کانال ها است. این کانال‌های تهویه باعث می‌شود که هوای مطبوع (سرد یا گرم) به‌طور یکسان و متوازن در تمام قسمت‌های درون ساختمان توزیع گردد.

داکت اسپلیت‌ها دارای دو قسمت اصلی کندانسور و هواساز می باشند. داخل کندانسور پروانه، کمپرسور، دینام و فین قرار دارد. همچنین هواساز شامل فیلتر، سینی، کویل، دینام، اپراتور و پروانه  می‌باشد.

پیشنهاد آرتانسیم تولیدکننده انواع داکت اسپلیت چیلر و فن کویل جهت مطالعه بیشتر در خصوص اجزای داکت اسپلیت : سابکول و سوپرهیت

انواع داکت اسپلیت

درباره هواگیری داکت اسپلیت، به طور مفصل صحبت خواهیم کرد. اما به طور کلی داکت اسپلیت شامل دو نوع اینورتر و معمولی است. اسپیلت اینورتر، دارای دور موتور متغیر بوده اما اسپیلت معمولی با دور ثابت کار می کند که به شکل تک فاز و سه فاز در بازار موجود است.

داکت اسپلیت معمولی

داکت اسپیلت معمولی همیشه برای سرد کردن محیط، به اندازه‌ی ثابتی برق مصرف می‌کند. مثلاً اگر دمای اتاق ۳۰ درجه را بخواهیم با داکت اسپلیت به ۲۵ درجه برسانیم، کمپرسور میزان ثابتی انرژی الکتریکی مصرف می کند تا روشن شود.

بعد از رسیدن به دمای مد نظر به طور خودکار خاموش می شود و این پروسه در صورت بالا رفتن دمای محیط، تکرار شده و همان میزان برق را مصرف می کند. در واقع وقتی دور موتور ثابت و همیشگی باشد، همه چیر تحت کنترل شماست و می توانید هر زمان که خواستید درجه را کم یا زیاد کنید که همین امر باعث بالا رفتن مصرف اسپلیت معمولی خواهد شد.

داکت اسپلیت اینورتر دار

اما در نوع اینورتر، موتور الکتریکی ثابت نیست و به صورت متغیر کار می کند.  وقتی دور الکتریکی متغیر باشد با توجه به میزان دمایی که شما تنظیم می‌کنید، وقتی محیط خنک می‌شود، دور متغیر کم شده و و زمانی که دمای هوا گرم ‌شود دور متغیر زیاد خواهد شد.

راه اندازی داکت اسپلیت در تابستان

این امر موجب صرفه جویی در مصرف برق می شود. در واقع داکت اسپلیت اینورتر متناسب با میزان سرمایش تولیدی آن یا اختلاف دمای محیط و ترموستات روی دستگاه، برق مصرف می‌کند.

مثلاً اگر بخواهیم دمای اتاق از ۳۰ به ۲۵ درجه برسد، با روشن کردن داکت اسپلیت، کمپرسور به طور خودکارشروع به مصرف انرژی الکتریکی می کند تا درجه حرارت اتاق را به دمای موردنظر ما برساند. حالا هرچه به دمای مورد نظر نزدیک‌تر ‌شود، کمپرسور با دور کمتری کار کرده. در نتیجه برق کمتری مصرف می‌کند.

پیشنهاد می کنیم مقاله راه کارهای کاهش مصرف برق داکت اسپلیت را از سایت تخصصی آرتانسیم تولید کننده انواع داکت اسپلیت، چیلر و فن کویل مطالعه کنید.

مزایای داکت اسپلیت

هواگیری داکت اسپلیت، باید به طور دوره ای انجام شود. مهم ترین مزیت استفاده از داکت اسپیلت ، قیمت اولیه پایین و مقرون به صرفه بودن این سیستم باعث شده که طرفداران زیادی پیدا کند.

چرا که حدود 30 درصد قیمت اولیه این محصول در مقایسه با مینی چیلرها و فن کویل ها پایین تر است. البته این را هم بدانیم که در عوض هزینه نصب اسپیلت در مقایسه با موارد گفته شده بیشتر است و اگر از دمپر نیز در هر شاخه از کانال های آن استفاده شود، قیمت آن به مراتب بالاتر هم می رود.

یکی دیگر از مزایای استفاده از داکت اسپیلت این است که چه در فصل سرما و چه در فصل گرما باشیم، هوای تازه با اکسیژن کافی از طریق کانالها و از بیرون ساختمان وارد محیط می شود. ضمن اینکه فیلتر های هوای قابل شستشو در این داکت اسپیلت ها به کار رفته است.

این سیستم به اینورتر مجهز است. نسبت به سایر کمپرسور ها ارزان تر بوده و چون قطعات متحرک کمتری در آن به کار رفته است، اصطحلاک کمتری داشته و صدا و لرزش کمتری دارد.

با استفاده از این سیستم دیگر نیازی به پرداخت هزینه شارژ ساختمان برای این مورد نیست. زیرا، هر واحد می تواند بر مقدار مصرف خود کنترل داشته باشد. اما در سیستم سنتی مانند چیلرها خلاف این موضوع را شاهد هستیم و کل ساختمان مجبور به پرداخت هزینه ای ثابت می باشد.

نحوه تخلیه آب داکت اسپلیت

چون این سیستم بر پایه سیکل تبرید کار می کنند در فصل تابستان ، مقدار رطوبت هوایی که از دستگاه عبور می کند، به علت تقطیر بخار آب موجود در هوا توسط کویل سرمایشی، کاهش می یابد.

هواگیری داکت اسپلیت، یکی دیگر از مزایای داکت اسپلیت است. زیرا، بسیار ساده صورت می گیرد و هزینه های تعمیر را کاهش می دهد.

 

معایب داکت اسپلیت

هواگیری داکت اسپلیت، از مواردی است که طول عمر و بقای دستگاه را افزایش می دهد. وقتی از داکت اسپیلت استفاده می کنیم، نمیتوانیم منطقه بندی برای دمای دلخواه داشته باشیم.

در واقع هر تعداد اتاقی که به یک داکت متصل باشند دارای دمای یکسانی خواهند بود و نمی توانند دمای مستقل و جداگانه داشته باشند. معمولا بهتر است از این سیستم در جاهایی استفاده شود که کل فضای تهویه شونده یک تکه باشد و بخواهیم کل فضا با یک دما تهویه شود.

لذا اگر بخواهیم این مشکل را نداشته باشیم مجبوریم به جای داکت اسپلیت ، از سیستم مینی چیلر و فن کویل استفاده کنیم. یکی دیگر از معایب این سیستم، مصرف انرژی بالا است.

مثلا اگر یک نفر میخواد دمای اتاقش کم یا زیاد باشد یا اتاقش را تهویه کند، کل واحد محکوم به این تغییرات هستند و این خودش عامل اصلی مصرف انرژی و افزایش هزینه برق است. بنابرین هزینه های جاری استفاده از این سیستم درد سرساز خواهد شد

میزان صدای سیستم داکت اسپلیت یکی دیگر از معیاب این سیستم است. چون یونیت داخلی که در سقف کاذب جاسازی شده دارای فن بزرگی است که وظیفه آن رساندن هوا به همه اتاق ها و سالن ها  است.

یکی از مقالات مهم سایت آرتانسیم تولیدکننده انواع داکت اسپلیت، چیلر و فن کویل راه کارهای کاهش صدای داکت اسپلیت است. پییشنهاد می کنیم این مقاله را برای کم کردن سر و صدای داکت اسپلیت خود مطالعه کنید.

لذا هوا از کانال های متعدد عبور می کند و صدای کارکرد فن یونیت داخلی تا حد زیادی به فضای داخل منتقل می گردد.هواگیری داکت اسپلیت را نباید فراموش کرد. ممکن است طول عمر دستگاه را کاهش دهد.

تعمیر داکت اسپلیت

در پایان، اگر از این سیستم برای ساختمان چند طبقه استفاده می شود، باید از دستگاه ها و لوله کشی ها متعدد برای پوشش استفاده کرد. ضمن اینکه چون جنس پوشاننده بین یونیت خارجی و داخلی لوله کشی، مسی است و گاز فریون بین یونیت ها در جریان است ، نباید بین یونیت خارجی و داخلی ساختمان فاصله زیاد باشد.

علت هوا گیری داکت اسپلیت

هواگیری داکت اسپلیت هر چند ماه یکبار باید انجام گیرد. زیرا، باعث عملکرد و بهبود نحوه کارکرد این دستگاه به هنگام کار کردن خواهد شد. به طور معمول، هواگیری این دستگاه پر کاربرد، قبل از فصل زمستان صورت می گیرد.

همچنین با شروع شدن فصل تابستان و آغاز گرما، هواگیری این وسیله امری مهم می باشد. داکت اسپلیت برای گرم کردن محیط از آب گرم استفاده می کند. اگر هواگیری داکت اسپلیت به هر علتی صورت نگیرد، امکان سرد شدن این دستگاه به هنگام زمستان وجود دارد.

زیرا، اگر هوا در کویل آبگرم دستگاه وجود داشته باشد، امکان خرابی  و خوب کار نکردن داکت اسپلیت وجود دارد. برخی از افراد که داکت اسپلیت را خریداری کرده اند، با این مشکل ممکن است مواجه شوند. که داکت روشن نشود و یا در عملکرد صحیح خود دچار مشکل شده باشد. علت روشن نشدن داکت اسپلیت را می توان هواگیری نکردن آن عنوان کرد.

از مزایای هواگیری داکت اسپلیت، این دستگاه پر کاربرد می توان به این مورد اشاره کرد که اگر هواگیری به موقع انجام گیرد، طول عمر دستگاه را تا حد زیادی افزایش می دهد. داکت اسپلیت ها، دستگاه ها تهویه ای هستند که سرویس کردن آن ها به صورت دوره ای باید انجام گیرد.

کانال کشی داکت اسپلیت

منظور از دوره ای، قبل از آغاز فصل تابستان و زمستان است. این دستگاه ها، علی رغم کاربرد های بسیار شگفت انگیزی، نیاز به رسیدگی نیز دارند. اگر هزینه بسیار زیادی را صرف خرید دستگاه داکت اسپلیت کرده اید، با رعایت نکات و موارد ایمنی می توانید تا سالیان سال از آن استفاده کنید.

 

نحوه هوا گیری داکت اسپلیت

در هواگیری داکت اسپلیت، باید نکاتی را رعایت کرد تا این کار با دقت هر چه تمام تر انجام شود. برای هواگیری، قبل از هر چیز، توصیه می شود که به رعایت نکات ایمنی توجه کامل داشته باشید.

جهت هواگیری یک سری وسایل مورد نیاز است که ترجیحا در دسترس باشد بهتر است. مانند: آچار فرانسه، نشت یاب و آچار شش گوش. برای شروع هواگیری، ابتدا لوله ها و لوله کشی را به دقت بررسی کنید تا نشتی نداشته باشند. از طریق یک آچار شش گوش، سوپاپ شیر را باز کنید تا گاز خارج شود. سپس آن را ببندید.

اگر به اندازه لازم و کافی فنی هستید، لوله های گاز را خودتان بررسی کنید. اگر نشتی داشتند آن ها را سفت کنید. در صورت برطرف نشدن نشتی، از یک تعمیر کار خبره کمک بگیرید. پس از بررسی نشتی یا عدم نشتی لوله های گاز، به سراغ سوپاپ سه طرفه بروید و آن را باز بگذارید تا هوا خارج شود.

برای اینکه هواگیری به طور کامل صورت گیرد، پین مرکزی سوپاپ را به داخل فشار دهید و سپس رها کنید. این کار را چند مرتبه انجام دهید تا هواگیری انجام شود. پس از انجام هواگیری داکت اسپلیت، در مرحله آخر، پیچ و مهره های سوپاپ سه طرفه را ببندید تا بتوانید دستگاه را برای روشن شدن آماده کنید.

به طور کلی، هواگیری داکت اسپلیت شاید کار چندان سختی نباشد. اما، رعایت نکات ایمنی، خصوصا وارسی لوله ها و نشتی یا عدم نشتی، از مهم ترین قسمت های کار هوا گیری است. اگر شما به این نکات تسلط کافی داشته باشید، دیگر نیاز نیست تا برای هواگیری از فرد متخصص کمک بگیرید و هزینه صرف کنید.

 

نکات مهم در هوا گیری داکت اسپلیت

قبل از هواگیری داکت اسپیلت، بایستی نکات ایمنی را مدنظر داشته باشید تا حین کار آسیبی به دستگاه وارد نکنید با خودتان صدمه نبینید. لازم است قبل از کار ابزارهایی مثل آچارفرانسه، آچار شش گوش و نشت یاب را به همراه داشته باشید و آماده کنید.

وجود هوا درون کویل آب گرم داکت اسپلیت، یکی از شایع‌ترین اختلالاتی است که در استفاده از این دستگاه ممکن است پیش می آید. در مورد هواگیری داکت اسپلیت بهتر است بدانید که اگر هوا داخل لوله ها مانده باشد و هوا گیری داکت اسپلیت به طور کامل انجام نشده باشد، جریان آب به خوبی در مدار آن برقرار نخواهد شد و در فصل سرما دستگاه بازدهی لازم را نخواهد داشت.

همچنین ممکن است مصرف انرژی تا حد قابل ملاحظه ای بالا رود. نکته دیگر اینکه، چون داکت اسپیلت با برق کار می کند و از آن برای راه انداختن کمپرسور استفاده می‌کند، حتما موقع هواگیری برق دستگاه را قطع کنید تا از بروز خطر برق گرفتگی جلوگیری شود. البته قبل از آن دستکش ایمنی را فراموش نکنید.

همچنین در هنگام هواگیری در فصل سرما، مراقب باشید که آب خروجی از لوله دستگاه بسیار داغ می باشد. لذا فاصله مناسب را رعایت کنید تا دچار سوختگی نشوید. در انتها اگر دیدید علیرغم هواگیری داکت اسپلیت، هنوز گرمایش مناسبی ندارید، باید قسمت ورودی از موتورخانه یا پکیج را چک کنید. رعایت و عمل به تمامی این نکات باعث می شود تا هواگیری داکت اسپلیت به بهترین شکل ممکن صورت گیرد و آسیبی به شما و دستگاه وارد نشود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا