تفاوت چیلر و داکت اسپلیت

تفاوت‌ های چیلر و داکت اسپلیت

انتخاب یک سیستم تهویه خوب و مناسب برای بسیاری از مصرف کنندگان موضوعی دشوار و چالش برانگیز است. چرا که آن‌ها می‌خواهند سیستمی را بخرند که آسایش را برای ساکنین یک ساختمان یا فضا برقرار کند. قیمت، هزینه مصرف انرژی و کیفیت فنی دستگاه‌های تهویه مطبوع از فاکتورهای مهم در خرید آن‌ها است. در این مقاله قصد داریم به مفاهیم مرتبط با چیلر و داکت اسپلیت بپردازیم؛ پس تا پایان آن با آرتانسیم تولیدکننده انواع داکت اسپلیت، چیلر و فن کویل همراه باشید.
داکت اسپلیت

تفاوت هزینه مصرف برق کولر آبی و داکت اسپلیت

هزینه مصرف برق یکی از ویژگی‌های مهم در خرید سیستم‌های تهویه است و میزان برق مصرفی بسته به نوع برندهای سیستم تهویه هوا می‌تواند متفاوت باشد.

همانطور که می‌دانید داکت اسپلیت همان کولر گازی است؛ اما بجای آن که یونیت‌های داخلی آن‌ را روی دیوار یا سقف به صورت روکار نصب کنند، به صورت توکار داخل سقف کاذب نصب می‌کنند.

داکت اسپلیت‌ها در مقایسه با کولر گازی قابلیت تهویه هوا در متراژ‌های بسیار بزرگ را  دارند. کولر گازی و داکت اسپلیت هر رو دارای انواع ساده و اینورتر هستند که نیاز برق مصرفی آن‌ها تک فاز و در ظرفیت‌های بزرگ‌تر سه فاز است.

ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال پیش بیاید که مصرف برق کدام یک از این دستگاه‌ها کمتر است؟ جواب این سوال را با یک مثال عددی پاسخ می‌دهیم.

یک دستگاه کولر گازی 24 هزار دارای 13 آمپر مصرف برق است در حالی که داکت اسپلیت هم ظرفیت با این دستگاه دارای 13 آمپر مصرف برق است. پس نتیجه می‌گیریم برق مصرفی داکت اسپلیت‌ها در مقایسه با کولر گازی‌ها بسیار کمتر است.

انواع داکت اسپلیت

فرق بین چیلر و داکت اسپلیت

هر یک از سیستم‌های تهویه مطبوع دارای شباهت‌ها و تفاوت‌هایی هستند که ای موضوع باعث تغییر در سرعت و عملکرد این سیستم‌ها می‌شود. نیازهای مختلف بازار، شرایط اقلیمی متفاوت، نقاط جغرافیایی متنوع و کاربردهای متمایز باعث تولید و عرضه سیستم‌های تهویه متنوع شده است.

پس برتری مطلق و همه جانبه‌ای بین سیستم‌های تهویه هوا وجود ندارد. بلکه برخی تفاوت‌ بین چیلر و داکت اسپلیت وجود دارد که در این بخش به معرفی هر یک می‌پردازیم.

برای آشنایی با بهترین برندهای تولیدکننده داکت اسپلیت در ایران مقاله معرفی برندهای داکت اسپلیت را از سری مقالات تخصصی تهویه مطبوع آرتانسیم تولیدکننده انواع داکت اسپلیت، چیلر و فنو کویل مطالعه کنید.

مقایسه قیمت

قیمت تمام شده هر سیسم از جمله موضوعات مهم در خرید مصرف کنندگان به حساب می‌آید. همانطور که می‌دانید تنوع برند محصولات باعث ایجاد قیمت‌های متنوعی در سطح بازار می‌شود. اما با در نظر گرفتن قیمت‌های میانگین می‌توان بیان کرد که هزینه خرید چیلر به همراه فن کوئل‌ تقریبا برابر هزینه خرید داکت اسپلیت است.

برق مصرفی

برق مصرفی سیستم‌های تهویه از عوامل تاثیرگذار در خرید این محصولات هستند. با وجود تنوع برند داکت اسپلیت و چیلر می‌توان گفت که با توجه به نوع برند انتخابی می‌تواند هزینه برق هر یک متفاوت باشد. اما غالبا هزینه برق مصرفی داکت اسپلیت از چیلر کمتر است.

کندانسور

هزینه نصب و اجرا

هزینه نصب تجهیزات داکت اسپلیت به مراتب بالاتر از چیلر است و با توجه به تفاوت متراژ لوله‌کشی و کانال‌کشی در هر ساختمان، قیمت نهایی نیز متفاوت خواهد بود.

سیستم‌های مکمل

منظور از سیستم‌های مکمل آن است که دستگاه تهویه هوا در کنار سرمایش قادر به تامین گرمایش محیط نیز باشد. در هر دو سیستم چیلر به همراه فن کویل و داکت اسپلیت گرمایش به وسیله آب گرم موتورخانه یا پکیج انجام می‌شود.

اما نکته حائز اهمیت آن است که در فن کویل‌ ها نیازی نیست که یک کویل آب گرم مجزا در نظر گرفته شود. چرا که اگر به لوله ورودی فن کویل‌ها آب سرد متصل کنیم، از آن‌ سرمایش می‌گیرد و اگر آب گرم متصل کنیم، از آن گرمایش می‌گیرد.

ولی در داکت اسپلیت در صورت استفاده از گرمایش به شیوه آب گرم، حتما باید به ازای هر دستگاه یک کویل مخصوص آب گرم در نظر گرفته شود.  تفاوت این دو سیستم در نیاز یا عدم نیاز آن‌ها به تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مکمل است.

توان حداکثری

تفاوت دیگر این دو سیستم در ظرفیت، مساحت و حجم تحت پوشش آن‌ها است. حداکثر تناژ تبرید داکت اسپلیت بسیار کمتر از چیلر است. داکت اسپلیت‌ها غالبا تا حداکثر 5 تن تبرید استفاده می‌کنند.

در صورتی که ظرفیت چیلرها غالبا از 10 تن آغاز و توان حداکثری آن‌ها به 1000 تن تبرید هم می‌رسد. پیشنهاد ما در تناژهای بالا استفاده از چیلر و در تناژهای پایین استفاده از داکت اسپلیت است.

داکت اسپلیت یورک

تنظیم رطوبت

تفاوت دیگر چیلر و داکت اسپلیت در افزودن یا کاستن رطوبت هوای ورودی به ساختمان است. داکت اسپلیت تنها در حالت سرمادهی که مبرد وارد کویل‌های اوپراتور می‌شود، رطوبت را در تابستان کاهش می‌دهد؛ اما در زمستان نمی‌تواند این رطوبت را افزایش یا کاهش دهد.

در صورتی که چیلر با اتصال به دستگاه هواساز یا استفاده بصورت پکیج یونیت، می‌توان در هواساز آن تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت‌گیری را اضافه کرد و رطوبت هوا را در تابستان و زمستان به هر میزان دلخواهی تنظیم کرد.

پاکسازی هوا

اپراتور داکت اسپلیت نسبت به هواساز چیلر ابعاد کوچکتری دارد و به دلیل قرارگیری در زیر سقف کاذب، در اضافه کردن فیلترها با محدودیت همراه است. اما در دستگاه هواساز متصل به چیلر، انواع فیلترها را می‌توان در مسیر عبور هوا اضافه کرد.

تفاوت چیلر و هواساز

چیلر و هواساز در کنار تجهیزات موتورخانه وظیفه ایجاد آب گرم را بر عهده دارند و یکی از مهم‌ترین اجزا هستند. تفاوت این دو سیستم در آن است که چیلر دستگاه تولید کننده برودت یا سرما است در حالی که هواساز دستگاه توزیع کننده هوای سرد است. این دو دستگاه در دو حالت مختلف به یکدیگر وصل می‌شوند.

پیشنهاد آرتانسیم تولیدکننده انواع داکت اسپلیت، چیلر و فن کویل جهت مطالعه بیشتر: “برترین شرکت های تولیدکننده هواساز ایران

تفاوت چیلر و فن کویل

همانطور که می‌دانید سیستم چیلر و فن کویل به سیستم‌های سرمایشی گفته می‌شود که در آن فن کویل و چیلر با لوله کشی آب سرد به یکدیگر متصل می‌شوند. تفاوت این دو دستگاه در آن است که چیلر دستگاه تولید کننده برودت یا سرمایش است در صورتی که فن کویل دستگاه توزیع کننده سرما در داخل ساختمان است.

عملکرد داکت اسپلیت

فرق داکت اسپلیت با مینی چیلر

مینی چیلر دستگاهی است که در فضای بیرونی ساختمان مثل پشت بام نصب می‌شود و آب را سرد می‌کند. داکت اسپلیت دستگاهی است که از یک یونیت خارجی که معمولا در بیرون ساختمان نصب می‌شود و از یک یونیت داخلی که معمولا زیر سقف کاذب جاساز می‌شود نیز تشکیل گردیده که این دو با لوله‌کشی به هم متصل هستند. این دو سیستم دارای تفاوت‌هایی در بخش‌های زیر هستند.

  •       کنترل مستقل دما
  •       کانال کشی و لوله کشی
  •       محدودیت لوله کشی
  •       سطح صدا
  •       تامین هوای تازه

برای آشنایی با انواع چیلر می توانید مقاله معرفی انواع چیلر و مینی چیلر را از سری مقالات تخصصی تهویه مطبوع آرتانسیم تولیدکننده انواع داکت اسپلیت، چیلر و فن کویل مطالعه کنید.

کاربرد داکت اسپلیت

سیستم پرمصرف داکت اسپلیت به منظور تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می‌گیرد و از دو بخش کندانسور و هواساز تشکیل گردیده است. این دو بخش به وسیله تعدادی لوله به یکدیگر متصل هستند.

از این دستگاه برای تهیه هوای مکان‎‌هایی چون ساختمان‌های مسکونی، رستوران، هتل، ویلا، مراکز بهداشتی و درمانی، مراکز تجاری و فروشگاه، مراکز اداری و شرکت‌ها و محیط‌های صنعتی و کارخانه استفاده می‌شود.

چیلر بهتر است یا روف تاپ پکیج

چیلر و روف تاپ پکیج دو دستگاه متفاوت هستند؛ چرا که چیلر دستگاه تولید کننده آب سرد و روف تاپ پکیج دستگاه تولید کننده آب گرم است. این دو به همراه هواساز و فن کویل، سیستم کامل سرمایشی و گرمایشی یک محیط را تشکیل می‌دهند.

این دو دستگاه هر دو با لوله کشی آب گرم و آب سرد به فن کویل‌های متعدد داخل ساختمان یا به دستگاه هواساز مرکزی متصل می‌شوند. با پمپ آب آن را به داخل کویل‌ها ارسال می‌کنند. پس با توجه به کاربرد متفاوت این دو، نمی‌توان آن‎‌ها را با یکدیگر مقایسه کرد. چرا که هر کدام در جای خود مفید و ضروری هستند.

مقایسه انواع داکت اسپلیت

داکت اسپلیت‌ها از نظر نوع نیروی محرکه کمپرسور به دو نوع اینورتر و غیر اینورتر تقسیم می‌شوند. منظور از اینورتر آن است که در الکتروموتور از تکنولوژی سرعت متغیر استفاده گردیده است. داکت اسپلیت نوع اینورتر نسبت به معمولی دارای مزایایی است که در ادامه به بیان هر یک می‌پردازیم.

  •       دور متغیر و نوسان دما
  •       صدای کم و عمر کاری بیشتر
  •       سرمایش و گرمایش سریع‌تر
  •       کاهش هزینه برق مصرفی در ازای قیمت بالای آن در زمان خرید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا