دو نمونه چیلر در بازار وجود دارد که یکی از مدل های آن جذبی و دیگری تراکمی است. هر یک از آنها به انواع متفاوتی تقسیم بندی می شوند. برای مثال مدل های تراکمی از نظر کندانسور به دو مدل آب خنک و هوا خنک تقسیم بندی می گردد. از نظر کمپرسور آنها را به نوع پیستونی، سانتریفیوژ، اسکرو و اسکرال تقسیم بندی می نمایند. هر یک از مدل های متنوع این سیستم سرمایشی دارای ویژگی ها و مشخصات متفاوتی هستند.
معرفی مدل های متنوع چیلر
هر یک از مدل های متنوع این سیستم سرمایشی دارای ویژگی ها و مشخصات خاصی هستند. شما می توانید انواع چیلرهای تراکمی و جذبی را بر اساس نیاز ساختمان خود خریداری کنید و نصب نمایید. برخی از اصلی ترین ویژگی های نمونه سیستم های تراکمی و جذبی عبارت است از :
سیستم های تراکمی
نمونه های تراکمی را به دو شکل و ۶ مدل تقسیم بندی می کنند. یکی از آنها بر اساس نوع کندانسور و دیگری بر اساس نوع کمپرسور می باشد. کندانسور چیلر هایی که تراکمی است به صورت آب خنک و هوا خنک تولید می گردد. این دو مدل بیشترین کاربرد را در ساختمان ها و صنایع از خود نشان می دهند. بسیاری از افراد بر این باور هستند که آب خنک یعنی آب را سرد می کند و هوا خنک یعنی هوا سرد می شود.
نحوه کارکرد چیلر های تراکمی
در صورتی که باید بدانید کارکرد این دو دستگاه به این صورت نمی باشد. تمامی مدل های متنوع سیستم سرمایشی مورد نظر تنها یک کار انجام می دهند و آن هم این است که آب را سرد می کنند. کندانسور به عنوان یکی از بخش های مهم این سیستم سرمایشی شناخته می شود که در این بخش گرمای سیستم دفع می گردد. پس از آن به وسیله گرمای دفع گردیده، هوا خنک می شود. زمانی که توسط فن گرما دفع می گردد تکلیف مشخص است و هوای آزاد در دسترس قرار می گیرد.
انواع کمپرسور چیلر
به طور کلی چهار نمونه کمپرسور برای راه اندازی و فشرده سازی مبرد و سیکل وجود دارد. کمپرسورهای سانتریفیوژ، اسکرال، اسکرو، مارپیچی، پیستونی و غیره از جمله کمپرسورهای هستند. این کمپرسورها برای این سیستم سرمایشی به کار گرفته می شوند. توجه داشته باشید که قسمت های اصلی سیستم سرمایشی تراکمی شامل کمپرسور، مبرد، مبدل حرارتی، شیر انبساط و غیره است. هر یک از آنها دارای وظایف مشخصی هستند که باید بر اساس وظایف مشخص، به بهترین نحو ممکن کار کنند.
سیستم سرمایشی جذبی
یکی دیگر از مدل های دیگر چیلر هایی که در صنایع و ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند نمونه های جذبی هستند و به چند دسته تقسیم بندی می گردند. انرژی مورد نظر جهت راه اندازی این سیستم سرمایشی بر اساس شعله مستقیم آتش می باشد. البته که شعله غیر مستقیم روی این سیستم سرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد. شعله غیر مستقیم مانند حرارت اضافی روی این سیستم به کار گرفته می شود. از سیستم آمونیاکی و آب به عنوان سیستم مبرد و جاذبه برای راه اندازی این سیستم استفاده می کنند همچنین باید بدانید که سیستم جذبی به طور تک اثره اقدامات خود را انجام می دهد.
کارکرد انواع چیلر های جذبی
ضریب عملکرد سیستم های جذبی نسبت به چیلر های تراکمی بسیار کمتر می باشد. طراحی انواع نمونه های جذبی را بر اساس استانداردهای مشخص گردیده ای، انجام داده اند. مزیت ها و معایب متفاوتی در این مورد سیستم سرمایشی وجود دارد که هر یک از آنها را تا زمان خریداری باید به طور کامل بررسی نمایید. در چیلر های تراکمی ضریب عملکرد حدود ۳ است. این مسئله یکی از بزرگترین معایب سیستم های جذبی به شمار می رود. از مدل های جذبی بهتر است تنها در زمانی استفاده کنید که یک منبع حرارتی بدون استفاده را راه اندازی کرده اید. این منبع حرارتی بخار و آب گرم می تواند باشد.
انواع چیلر های جذبی
حرارت دفع شده از قسمت توربین، گاز گرمای دودکش بویلر و کوره هر دو به عنوان حرارت مستقیم و غیرمستقیم شناخته می شوند. آن را با سیکل جذبی بازیافت می کنند و برای سرد سازی آب مورد استفاده قرار می دهند. انواع نمونه های سیستم سرمایشی جذبی عبارتند از تک اثره و دو اثره که مدل تک اثره آب را به عنوان مبرد مورد استفاده قرار می دهد. ماده لیتیوم به عنوان جاذب در مدل های تک اثره مورد استفاده قرار می گیرد. تشریح اجزا و همچنین نحوه خنک کردن آب در این سیستم سرمایشی بر اساس کارایی می باشد که از خود نشان می دهد.
خرید انواع چیلر
برای خرید چیلر، چیلر خانگی، انواع چیلر های ساختمانی و اطلاع از قیمت چیلر کافی است با گروه تولیدی آرتانسیم (تولید کننده انواع داکت اسپلیت و چیلر) ارتباط بگیرید. شما می توانید از مشاوره رایگان قبل از خرید چیلر بهره مند شوید. این مشاوره به شما کمک خواهد کرد تا بهترین چیلر مناسب خانه، محل کار و ساختمان خود را انتخاب و خرید کنید.