کندانسور داکت اسپلیت

کندانسور داکت اسپلیت

کندانسور در لغت به معنای متراکم کننده است و معمولا به آن چگالنده نیز می‌گویند. وظیفه کندانسور، کاهش دما و تبدیل مبرد از حالت گاز به مایع است. عملکرد آن به‌گونه‌ای است که مبرد در حالت گاز وارد کندانسور گردیده و حین عبور از لوله‌های کندانسور، حرارت خود را به محیط اطراف انتقال می‌دهد و بدلیل خاصیت مبرد و تغییرات فشار، مبرد از حالت گاز به مایع تبدیل می‌گردد. انتقال حرارت از مبرد به محیط اطراف به واسطه جریان هوای ایجاد گردیده توسط فن کندانسور انجام می‌شود. پس، حرارتی که در اطراف یونیت خارجی کولرهای گازی ایجاد می‌شود به خاطر این انتقال حرارت است.

 

کندانسور

در حقیقت کندانسور، نوعی مبدل حرارتی می­باشد که در بخش یونیت خارجی دستگاه داکت اسپلیت قرار گرفته. کندانسور­ هایی که در کولر­های گازی مورد استفاده قرار می­ گیرند، از نوع هوا خنک می­ باشند. زیرا برای تبدیل گاز مبرد به مایع میرد از سیال خنک کننده هوا استفاده می­ کند. کندانسور یا متراکم کننده، از آن در سیستم های تهویه مطبوع چگالنده یاد می ­شود.

کاربرد کندانسور

وظیفه کاهش دادن دما و همینطور تبدیل کردن مبرد از گاز به مایع را به عهده دارد. مبرد به صورت گاز وارد دستگاه کندانسور گردیده و در زمان عبور کردن از لوله­ های کندانسور، حرارتش را به محیط انتقال می ­دهد.

فشار بالا و تبادلات دمایی، مبرد را از حالت گاز به مایع تغییر می ­دهد. فن کنداسور همچنین انتقال حرارت از مبرد به محیط اطراف را بوسیله جریان هوای ایجاد گردیده انجام می­ دهد. متاسفانه در چند سال اخیر و در اثر تحریم ­ها، سیل عظیمی از داکت اسپلیت ­ها به شکل قاچاق وارد کشور می­ شوند.

این محصول، در شکل و مدل­های بی کیفیت هم در بازار به خریداران عرضه می­ گردد. پیشنهاد می گردد برای خرید سیستم های تهویه مطبوع داکت اسپلیت، چیلر و فن کویل از سایت تخصصی آرتانسیم(تولیدکننده انواع داکت اسپلیت، چیلر و فن کویل) اقدام کنید.

مورد دیگر هم این است که محصول تخصصی داکت اسپلیت ­ها، در اثر تحریم ­ها و قاچاق وارد کشور نمی ­شوند. یونیت خارجی داکت اسپلیت که برای پیوند دادن به هواساز­های داخلی نیز استفاده می شود. این قطعه از داکت اسپلیت ها نیز به صورت قاچاق وارد کشور می ­شوند.

موتور اسپلیت­ هایی که اینگونه به بازار تزریق می ­شوند بیشتر برای حجم اواپراتور و سیستم­های کولر گازی طراحی و تعریف گردیده اند. اتصال آن با هواساز­های داخلی، باعث کاهش راندمان و عدم دریافت دمای مناسب را به همراه دارد. از جمله اثرات آن می توان به از بین رفتن موتور و یا یخ زدگی اواپراتور در یونیت داخلی اشاره کرد.

طراحی کندانسور

کندانسور در کارایی کولرگازی داکت اسپلیت بسیار تاثیرگذار است و یکی از قطعات مهم این سیستم بشمار می‌رود. جهت طراحی پارامترهایی زیر مورد توجه است:

  • قطر لوله‌های
  • ابعاد و ضخامت فین‌ها
  • جنس فین‌ها
  • شکل
  • قطر هدر ورودی و خروجی
  • نوع مداربندی لوله‌ها

از بین پارامترهای بالا، مداربندی لوله‌ها در طراحی یک کندانسور بسیار مهم و تاثیر گذار است. منظور از مداربندی لوله، نحوه توزیع مبرد در تمامی قسمت‌های کندانسور می‌باشد. یعنی اینکه وقتی مبرد در حالت گاز وارد کندانسور گریده است. چگونه توسط لوله‌های مسی موجود در کندانسور توزیع گردد تا مبرد در خروجی کندانسور بصورت مایع خارج گردد. همچنین، جنس و شکل فین‌ها نیز در میزان انتقال حرارت تاثیر گذار است.

داکت اسپلیت استاندارد

چندین روش برای تشخیص یک دستگاه مناسب و استاندارد وجود دارد از جمله:

مقایسه کردن شکل ظاهری یونیت خارجی با نمونه کولر گازی­های اصطلاحا بانه­ای و قاچاق ( زانتی، ایوولی، جنرال مکس )

عدم وجود نشانی و نام در بخش موتور یونیت خارجی

وجود سرمای بیش از حد و افراطی در باد خروجی هواساز و یا عدم وجود سرمای مناسب

در یونیت­ های وارداتی اسپلیت، لوله مویی و یا اکسپنشن یا اوریفیس در کندانسور قرار گرفته می ­شود. در طول مسیری که از خط مایع مبرد به یونیت داخلی منتهی می ­شود.

به علت گرفتن دمای هوای اطراف لوله و بالا رفتن دمای آن، بخشی از آن به گاز تبدیل می ­شود. همین امر باعث افت راندمان می­ گردد. بنابراین یونیت داخلی به این علت که لوله مویی یا اکسپنشن ول در آن کنار یونیت داخلی نصب گردیده است این افت کیفیت یا راندمان را ندارد. ابن مورد از معایب کندانسور داکت اسپلیت است.

انواع فین در داکت اسپلیت

سه مدل و یا نوع فین در حاضر برای کندانسور­ها قابل استفاده هستند که به لحاظ توانایی هدایت حرارتی نیز با هم متفاوتند. این مدل­ها عبارتند از:

  • بلو فین
  • گلد فین
  • فین آلومینیومی

در اغلب مبدل­ای حرارتی از فین­های آلومینیومی استفاده می­شود و علت آن هم این است که به لحاظ هزینه، ارزانتر هستند.

از سوی دیگر اما، بلو فین و یا فین آبی مقاومت بالاتر و بیشتری در مقابل رطوبت هوا نسبت به فین­های آلومینیومی دارد، و گلد فین یا فین طلایی هم از نظر مقاومت بالا در برابر خورندگی رطوبت هوا، نسبت به دو نوع قبلی به مراتب با کیفیت­تر می­باشد.

بهتر این است که از فین­های آبی و یا بلو فین در محیط­هایی که احتمال فرسایش و خوردگی فین­های کندانسور به علت رطوبت بالای هوا بیشتر است، استفاده شود.

از طرفی دیگر هم، زمانیکه انتقال حرارت بیشتر در کنار مقاومت بالای فین در اولویت است توصیه میشود از فین ­های مس استفاده گردد، مانند کنداسور­های کولر گازی.

اهمیت کندانسور داکت اسپلیت بسیار ویژه و مهم است و نوع استاندارد آن، کیفیت و کارایی دستگاه را به شکل کلی بسیار افزایش خواهد داد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا